5 tips voor een perfecte badkamer foto.

Ook voor kleine projecten loont het de moeite om mij in te schakelen. Sylvie Bruyninckx van VIVA Architecture wou dit badkamerproject laten zien aan de wereld. En terecht!

architect VIVA architecture

Bij het fotograferen van een badkamer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de belichting, compositie, styling en beperkte oppervlakte.
Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van die geweldige badkamerfoto.

  1. Kijk naar het aanwezige licht: Het hebben van voldoende licht is essentieel voor het fotograferen van een badkamer. Probeer natuurlijk licht te gebruiken door de gordijnen of jaloezieën open te doen. Als er niet genoeg natuurlijk licht is, gebruik dan flitslicht om het interieur van de badkamer te verlichten. Een kleine toets van het kunstlicht rondom de spiegels creëert gezelligheid. Bij deze shoot was de uitdaging de felle zon die hard binnenkwam via het enige raam.

  2. Maak gebruik van de compositie: De compositie is belangrijk om de nadruk te leggen op de belangrijke aspecten van de badkamer. Kies een hoek waarbij alle belangrijke elementen van de badkamer, zoals de wastafel, het bad, het meubel en gebruikte materialen in beeld worden gebracht.

  3. Gebruik een statief: Gebruik een statief om je camera stabiel te houden en ervoor te zorgen dat je foto's scherp zijn. Dit is vooral belangrijk als je gebruik maakt van een lange sluitertijd of als je foto's maakt bij weinig licht. Een statief helpt je ook bij het maken van verschillende belichtingen om nadien in nabewerking alle beelden samen te voegen tot een mooi uitgebalanceerde lichtsituatie.

  4. Verzorg de styling: Ruim alle badkamerspullen op zodat je kan beginnen met een lege badkamer. Voeg dan enkele objecten terug toe om de ruimte wat leven te geven. Ga met je styling zover je wilt, maar hou rekening met de architectuur en de wensen van zowel bewoners als architect.

  5. Experimenteer met de scherptediepte: Door te spelen met de scherptediepte kun je bepaalde elementen van de badkamer scherp maken terwijl andere elementen onscherp blijven. Dit kan helpen om de aandacht te vestigen op de belangrijkste elementen van de badkamer.

Met deze tips kun je een geweldige foto maken van een badkamer. Vergeet niet om te experimenteren met verschillende hoeken en belichtingen om zo de beste foto's te maken.
Succes!

Vorige
Vorige

Basic basis als podium voor kleur

Volgende
Volgende

Happy new year !