Casestudy: interieur fotoshoot

Op een zonnige ochtend arriveerde ik bij een recentelijk afgerond project van Feelathome. Mijn taak was om de ruimte en de prachtige zithoek vast te leggen volgens de styling die Feelathome wil uitstralen. Die serie foto's konden zij dan gebruiken voor hun portfolio en marketing.

Voorafgaand aan de shoot hadden we een uitgebreid gesprek gehad over het doel van de foto's en welke elementen we wilden benadrukken. Feelathome was vooral trots op het loftgevoel in combinatie met hun topseller zithoek, de groundpiece van Flexform. Dus dit aspect van het ontwerp in de foto's werd benadrukt. We bespraken ook welke hoeken en perspectieven het beste zouden werken om de ruimte optimaal te laten zien.

Ik begon de shoot met een overzichtsfoto, waar alle elementen opstaan en de ruimte goed zichtbaar wordt. Ik besloot om verschillende hoeken te onderzoeken, zowel vanuit een lage positie om de hoogte van de kamer te benadrukken als vanuit een hogere positie om een breder overzicht te geven. Na verschillende opstellingen en aanpassingen aan de verlichting, vond ik de perfecte hoek om de ruimte vast te leggen. Op basis van dit standpunt gingen we aan de slag met de styling. Alle storende objecten haalden we weg en plaatsen precies daar enkele decoratieve elementen om de levendigheid te tonen.

Vervolgens verplaatste ik me naar een andere hoek om de de sofa wat meer in detail te krijgen. Ik besloot in te zoomen op de zijkant in combinatie met die heerlijk hoge ramen. De styling lag best al goed door de vorige foto. Een meerwaarde aan deze ruimte vond ik de aansluiting met de tuin. Die nabijheid wou ik benadrukken dus stelde ik mijn assistent als model in één van die ramen. Ik vond dat de combinatie van de lichte kleur van de sofa en het zomers gevoel buiten perfect de stijl van Feelathome illustreerde.

Daarna onderzocht ik nog enkele standpunten om die zithoek op verschillende manieren in beeld te brengen. Vertrekkend vanuit het overzichtsbeeld ging ik wat closer om enkel zithoek de aandacht te geven. Weinig objecten in de voorgrond, dus maximale focus op het hoofditem. Vanuit een hoek om de compositie wat spannend te maken. Ook de andere kant van de ruimte tonen was een optie omdat daar de eetplaats was die er ook nog op moest van de klant. Leuk was het hondje die er rondliep en we dus ook in beeld konden brengen. Een gewaagd standpunt was van bovenaf. Ik begaf me boven op hun bureau, zette mij over de rand en nam de gewenste foto. Even spannend voor mij. Hoogtevrees of claustrofobie is niets voor een interieurfotograaf.

Ten slotte maakten we nog een beeld van de eettafel nabij de keuken. Ik koos ervoor de keuken erbij in beeld te nemen om de connectie te tonen. Qua styling kwam hier behoorlijk werk bij kijken omdat keukens nu eenmaal niet de meest cleane plekken in een huis zijn. Wij hebben alle toestellen en keukenattributen weggelegd om hier geen aandacht naartoe te leiden. De strakke lichtarmatuur boven tafel hing bovendien een beetje scheef waardoor ik dit in nabewerking nog moest fixen. Door gebruik te maken van verschillende belichtingsopnames kon deze tafel en bijhorende ruimte een evenwichtig mooi interieurbeeld worden.

Na afloop van de fotoshoot nam ik ruim de tijd om de foto's te bewerken op vlak van belichting en kleur om ervoor te zorgen dat ze allemaal in dezelfde stijl pasten. Ik stuurde de foto's naar Feelathome voor feedback en zij waren zeer tevreden over het resultaat. De foto's werden vervolgens gebruikt op hun website en in marketingmateriaal om het nieuwe project te promoten.
De fotoreeks werd zelfs opgemerkt door de sofa fabrikant Flexform. Ze kochten een licentie om de foto’s te gebruiken zodat de klant en hun project nog extra exposure kan krijgen.

Keer op keer is het een geweldige ervaring om samen te werken met Feelathome en hun visie voor het project vast te leggen en te communiceren. Door goed te luisteren naar hun wensen en ideeën en deze te combineren met mijn eigen ervaring en expertise, waren we in staat om prachtige foto's te creëren die het project op de beste manier weergaven.

Vorige
Vorige

Vogelhuis

Volgende
Volgende

Altijd Vakantie