Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is voor veel mensen het moment om nieuwe voornemens te maken. Voor sommigen is dat een uitdaging, maar het kan ook een leuke manier zijn om jezelf te verbeteren en je leven een positieve draai te geven.

In deze post deel ik mijn 5 goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ze zijn allemaal gericht op een beter leven, zowel voor mezelf als voor de mensen om me heen.

Bewuster kiezen

Ik wil in het nieuwe jaar bewuster kiezen voor de dingen die ik doe en consumeer. Ik wil minder impulsief zijn en meer nadenken over de impact van mijn keuzes. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik minder zal kopen, vaker verschillende opties zal overwegen als ik iets koop.

Mild zijn voor mezelf

Ik wil in het nieuwe jaar milder zijn voor mezelf. Ik wil mezelf niet meer veroordelen voor mijn twijfels en mezelf meer accepteren zoals ik ben. Dat betekent dat ik minder perfectionistisch zal zijn en meer geduld zal hebben met mezelf.

Trots zijn op mijn werk

Ik wil in het nieuwe jaar trots zijn op mijn werk. Ik wil mezelf inzetten voor dingen waar ik in geloof en ik wil zien dat mijn werk een positieve impact heeft. Dat betekent dat ik mezelf zal blijven ontwikkelen en dat ik mijn creativiteit zal gebruiken om iets moois te creëren.

Mijn grenzen aangeven

Ik wil in het nieuwe jaar mijn grenzen aangeven. Ik wil niet meer doen wat anderen van me verwachten, maar ik wil doen wat goed voelt voor mij. Dat betekent dat ik nee zal durven zeggen en dat ik mezelf zal opstellen voor wat ik nodig heb.

Meer buiten komen

Ik wil in het nieuwe jaar meer buiten komen. Ik wil meer tijd doorbrengen in de natuur en ik wil meer genieten van de zon. Dat betekent dat ik vaker zal wandelen, fietsen en kamperen.

Ik weet dat het niet altijd makkelijk zal zijn om deze voornemens vol te houden. Maar ik ben vastbesloten om ze te bereiken. Ik geloof dat ze me zullen helpen om een gelukkiger en succesvoller leven te leiden.


Tips voor het volhouden van goede voornemens

Als je ook goede voornemens hebt gemaakt, hier zijn een paar tips om ze vol te houden:

  • Maak je voornemens niet te moeilijk. Begin met kleine, haalbare doelen.

  • Vertel anderen over je voornemens. Zo heb je meer motivatie om ze vol te houden.

  • Maak een plan. Hoe ga je je voornemens bereiken? Wat zijn de kleine stappen die je moet zetten?

  • Wees geduldig. Het duurt tijd om nieuwe gewoontes aan te leren.

Ik wens je veel succes met het volhouden van je goede voornemens!

Vorige
Vorige

Wat je niet mag vergeten bij het promoten van je vakantiewoning!

Volgende
Volgende

Best of 2023 & a Happy 2024 !